Jawatan Kosong di Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) – 10 Februari 2019

HTML5 SILA KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close

Pemohon daripada warganegara Malaysia yang memenuhi kriteria yang telah ditetapkan dijemput untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) sebagai :

1. PEMBANTU PENGUATKUASA KP19 (13 Kekosongan)

NOTA : Bekas Polis dan Tentera berpangkat Konstabel/Prebet ke atas digalakkan memohon

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah ditubuhkan pada tahun 1937, di bawah Enakmen Lalulintas 1937. Undang-undang tentera British di Negeri-negeri Melayu Bersekutu. Pentadbirannya pada ketika itu dikenali sebagai Lembaga Pengangkutan Jalan yang berfungsi mengawal dan melesenkan perusahaan awam. Dengan wujudnya pentadbiran Tanah Melayu pada April 1946, kuasa lembaga tersebut telah diambil alih oleh Pejabat Pendaftar dan Pemeriksaan Kereta-kereta Motor yang merangkumi seluruh Tanah Melayu.

jawatan kosong kerajaan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) 2019

Tarikh tutup permohonan : 10 Februari 2019
Lokasi : Seluruh Malaysia
Sektor : Kerajaan

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai maklumat lanjut jawatan kosong yang ditawarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) ini, sila klik pautan yang disediakan di bawah.

► Info lengkap jawatan kosong JPJ 2019
► Permohonan secara online

Carian Jawatan Kosong :

3 Comments

  1. Saya nak tanya.kalau nak memohon jawatan kosong jpj.tapi sekarang ini saya dalam proses buat permohonan perhenti tamat perkhidamatan 18 tahun dari kerja tentera ..tapi tamat perkhidamatan saya sebetulnya pada tahun 31 mei 2020..dan sya nk tahu.kalau mohon jawatan jpj tu..setelah .tamat perkhidmatan atau sebelum tamat perkhimatan..saya mohon beri cadangan dan pendapat tq.

  2. Sy brmnat sgt nk jdi jpj..sy dh try isi borng spa…tpi sy lupa password..bnyk kli dh try msh jgk xblh buka..try jgk buat yg baru xblh jugak..jdi sy xthu sma ade blh ke x ..😌

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.