Jawatan Kosong Polis Diraja Malaysia (PDRM) – Terbuka 2017

HTML5 SILA KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close

Polis Diraja Malaysia (PDRM) menawarkan jawatan sepanjang tahun bagi memenuhi permintaan kerajaan untuk menambah anggota Polis bagi menggalas jawatan seperti berikut :

1. Kadet Inspektor (Lelaki/Wanita)
2. Sarjan (Lelaki/Wanita)
3. Konstabel (Lelaki/Wanita)
4. Konstabel sokongan (Lelaki/Wanita)

Tarikh tutup permohonan : Terbuka 2017 / 2018
Lokasi : Seluruh Malaysia

Permohonan jawatan kosong yang ditawarkan oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) hanya dibuat melalui secara online melalui laman web rasmi SPA Malaysia.

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut dan membuat permohonan secara online, sila klik pautan di bawah.

► Info penuh dan permohonan online jawatan PDRM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Carian Jawatan Kosong :

115 Comments

  1. Says sgt berminat ingin menjadi anggota polls dan berharap dapat berjaya.. Saya amat minat bidang ini dr sejak kecil lg… Tolonglh please say nk sgt jd polis..

  2. Saya selama ini tertunggu2 kekosongan ini..saya amat minat dengan jawatan kosong ini..harap rezeki saya terletak disitu dan mengubah nasib saya masa akan datang

  3. Saya amat berminat dgn pekerjaan sebegini sekiranya ada temuduga terbuka di area alor star boleh contct no saya 0134176080

  4. Ini buat kali kedua sy ingin mencuba lagi kekosongan pdrm.kali pertama tiada surat pulapol pon yang sampai kepada saya. walaupun sudah lulus semua ujian siap dengan cap jari sepuluh dah !!!sekiranya ada temuduga terbuka pdrm bagi tahu saya dengan nombor 0145097042.saya sangat berminat dengan pdrm.

    • sabarr wlpn pahit..saya pn sama,sdh lepas kesemua ujian & bt medical check up tp masih xd dpt apa2 response dr pdrm…saya ad dpt info, sekirany gagal kita akn d beri srat gagal melalui post..sekirany lulus,kita akan di call untuk ambl srt dr ibu pjbt pdr tdekat…n sekiranya xdpt apa2 dr pdrm, antra srt gagal kita tercicir (negatif) semasa post hantar or nama kita msh ad dlm sistem (positif) untuk penilaian .
      sekadar mberi nasihat pd diri sndri. huhu

  5. saya logeswaran.
    saya berminat dengan jawatan kosong INI…
    umur saya 20
    Nombor tel.0133331837(Robiah *ibu) / 0132107000(Murugan *bapa)

  6. Assalamualaikum, bila tarikh temuduga terbuka ya. Saya berminat menjadi seorang anggota polis. Jika diberi peluang ,tuan/puan boleh email saya?? Terima kasih.

  7. Ini buat kali kedua sy ingin mencuba lagi kekosongan pdrm.kali pertama tiada surat pulapol pon yang sampai kepada saya. sekiranya ada temuduga terbuka pdrm bagi tahu saya dengan nombor 0102380471 saya sangat berminat dengan pdrm

  8. saya berminat dengan kekosongan ini dan harap ada rezeki diterima serta dapat mengubah hidup saya pada masa akan datang.

  9. Berminat sangat utk berkhidmat sbgai anggota polis . Permohonan dah buat , tapi masih belum dapat panggilan sehingga hari ini .

  10. Saya amat berminat untuk menjadi anggota polis sejak dari kecil lagi. Umur saya 23 ..mempunyai ketinggian 160 ..harap impian saya tercapai

  11. ASSALAMUALAIKUM saya nur syuhada binti zalmi berumur 18 tahun,saya berminat untuk berkhidmat atau berkerja dibawah anggota polis ini.saya menerima semua senarai jawatan kosong yang ditampilkan di atas.saya harap pihak yg terlibat dapat memberi saya peluang bekerja dalam anngota polis ini.in sya allah saya akan jalankan segala tugas yang diberikan oleh pihak yang berkuasa dalam sektor pekerjaan yang saya terlibat.jika saya terpilih saya berharap agar email atau menelefon saya.disini saya bersertakan bersama email dan nombor saya.sekian terima kasih.
    email:nursyuhadazalmi@yahoo.com
    no.telefon:0135341310.

  12. Assalamuailaikum,saya nur syuhada binti zalmi berumur 18 tahun,saya berminat untuk berkhidmat bekerja dibawah anggota polis.
    saya menerima semua pekerjaan yang tersenarai di atas.Saya harap pihak yang terlibat dapat membantu saya bekerja dalam anggota polis ini.In sya allah saya akan menjalankan segala tugas yang diberikan oleh pihak yang berkuasa dalam pekerjaan yang saya terlibat.Jika saya terpilih saya harap pihak yg terlibat dapat email saya dan menelefon saya dengan secepat mungkin.Disini saya bersertakan bersama email dan no.telefon saya.sekian terima kasih.
    email:nursyuhadazalmi@yahoo.com
    no.telefon;0135341310

  13. Assalamualaikum, saya mohd iqra, umur 18 tahun, saya juga berminat anggota polis dan saya akan turut berkhidmat, insyaallah saya akan menjalankan tugas dengan baik
    no.tel.:: 0146311478

  14. Sy pelajar ums
    Dan suksis harapnya bila dah abs study sy dapat masuk polis dan harapnya suksis batu loncatan utk join pdrm

  15. Assalamualaikom sya muhammad yunus bin muhammad hAnadiah ingan memohon polis pdrm krna sya ingin brbanti kepada negara dn ibu ayah sya
    Ni nombe fon sya 01116233124

  16. Saya sangat berminat untuk menjadi angota polis…. Tolong info kalau ada pengambilan polis di kawasan kulim…. 01126540203 terima kasih

  17. Saya sangat berminat untuk menjadi angota polis…. Tolong info untuk pengambilan polis. 011-10400897 terima kasih

  18. Dah lama menunggu temuduga PDRM dan Xpernah putus asa menunggu. Hopefully if ada kekosongan boleh terus contact saya di nombor 017-6114265 .Thanks!!

  19. Assalamualaikum…cita2 sy menjadi seorang pegawai polis..
    Sy sudah byk kli apply utk jdi polis wlaupun hnya pangkat konstabel
    sahaja ..sy ingin sekali berjuang demi negara yg tercinta…sekiranya
    sy diberi peluang,sy berjanji akan melakukan yg terbaik sekali..
    seandainya sy mmpunyai peluang boleh hubungi sy di alamat No
    99 KAMPUNG DENDANG 16450 KETEREH KELANTAN…NOMBOR
    FON 0189091843

  20. sye harap ada razki
    Alamat:F156A KAMPUNG HUJONG ALOR BEMBAN TIKAM BATU 08600 SUNGAI PETANI KEDAH

  21. dah bertahun saya apply untuk jawatan konstabel tapi tak pernah dapat. ada pun simpanan. saya berharap sangat tahun ini atau tahun depan dapat la menjadi seorang angota polis yg berwibawa. kalau tak sia sia saya tunggu selama ini kerana umur saya pun dah hampir habis untuk menjadi polis. hmmm jika ada peluang untuk saya ini no saya 0173030282

  22. Assalamualaikum..saya sangat berminat dengan kerjaya seorang polis…andai ada rezeki saya ini alamatnya..PB30 KAMPUNG PANTAI BESAR,BATU KURAU,34520,PERAK.
    Dan ini nombor saya 0134614246.

  23. Bila la saya dapat masuk polis..sudah bertahun menunggu tapi x panggil2.sudah lama eply.tapi x dapat info apa.saya sngt2 berminat ingin mnjadi anggota pdrm..saya harap.pihak pdrm ambik saya jadi seorng polis nanti..amin.

  24. Sy Sangat2 berminat dengn kerja sebagai polis. .jika ada kekosongan tolong bagi informasi. .jika saya diberi peluang saya akan gunakn peluang itu dengn baik. .ne no telfon saya 0187735508

  25. Saya berminat untuk menjadi polis diraja malaysia. Jika diberi peluang saya akan gunakan peluang itu sebaik mungkin. Insyaallah. (0165538584) – Irwan.

  26. ASSALAMMUALAIKUM TUAN DAN PUAN SAYA INGIN KALAU BOLEH SAYA INGIN MEMOHON UNTUK MENJADI SEBAGAI ANGGOTA POLIS JIKA SAYA DAPAT PELUANG INI DENGAN IZIN ALLAH SAYA AKAN MENJAGA KEAMANAN NEGARA DAN SAYA INGIN MENCARI REZEKI YANG HALAL UNTUK KELUARGA SAYA DAN SARA HIDUP SAYA.. SAYA HARAP BOLEH DAPAT JAWATAN SEBAGAI MENJADI ANGGOTA POLIS.. NI NO SAYA MOHD AKMAL(0102756674)

  27. Sy harap sngt dapat masuk angota polis…sy sngt mememinati polis….prnah try….tpi belum rezeki lg.

  28. Hello,
    Saya Puan Suzaira,
    Alamat:
    113A Dekat Majlis Perbandaran,
    Kubang Kerian,
    16150 Kota Bharu,
    Kelantan,
    Malaysia.
    Hello,
    Saya bekas cikgu namun telah menarik balik semula perletakan jawatan saya pada tahun 2008 lagi dan adalah pegawai berdaftar dengan rela. Bolehkah saya terus diserap sebagai seorang anggota polis di Kota Bharu dengan segera kerana saya amat memerlukan kerja ini dan perlu menyara diri sendiri serta dua anak dan perlu membayar sewa rumah dan menanggung kereta dan perlu membeli rumah serta perlu menyediakan segala keperluan sendiri serta anak anak dan keluarga.
    Sekian, terima kasih.

  29. Saya berminat nak masuk polis . sbb ktggian n brt ..n badn. Blh sdh jdi plis..sa pun .nk juga mnjga ketenteraman malaysia ..

  30. Saya berminat menjadi jawatan polis dan saya mengharapkan dapat di terima untu saya dapat berkhemat untuk negara

  31. Saya amat-amat berminat untuk menjadi salah satu dari anggota Polis dan saya ingin berbakti serta berjuang demi negara yang tercinta.
    Harap dapat di pertimbangkan dan saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih andai kata saya di pilih dalam anggota.

    email:izdiharabdullah93@gmail.com
    0198257412

  32. 290 blok J MK12,
    Permatang damar laut,
    11960 Bayan Lepas,
    Pulau pinang.

    09 SEPT 2017
    Saya HAIRULLAH BIN SATHIK ALI berasal dari pulau pinang berumur 20 tahun berminat menjadi seorang pegawai polis. Harap-harap saya dilantik oleh PDRM Malaysia supaya impian saya ternyata.

    Yang benar,

    ………………….
    (HAIRULLAH BIN SATHIK ALI)

  33. Lama saya sudah mohon dekat SPA8 ? Sampai sekarang belum dipanggil? Berapa kali saya sudah update SPA8 dan buat semakan permohonana PDRM pun belom dipanggil? Saya harap pihak PDRM buat pertimbangan tentang permohonan saya sini.. Sebab saya amt minat untuk menyertai pasukan PDRM ni…Dari kecil sampai saya sudah dewasa ini minat saya terhadap PDRM.. DAN saya ingin mengaburkan dan mengrilisasikan hasrat kedua-dua ibubapa saya..saya harap pihak PDRM kena buat pertimbangan tentang permohonan saya … Sebab saya sangat bersemangat dan berhasrat untuk menyertai pasukan PDRM …no.01123887839

  34. Saya Muhammad Faez syahmie bin zakaria berminat sngt2 untuk menyertai anggota PDRM..jika d beri rezeki..sy akn bersedia berkhidmat untuk negara…

  35. my ambition is want to be a police,and im wodering to the great oppurtinity.sedia berkhidmat untuk negara.SAYA HARAP BOLEH DAPAT JAWATAN SEBAGAI MENJADI ANGGOTA POLIS.

    alamat: 100 jalan puncak jelapang3, puncak jelapang maju 30020 ipoh perak
    no tel:016 4593775
    email: hemaloshini27@gmail.com

  36. haii..assalamualaikum..saya nor dayana zamira binti sukarno..berminat dengan anngota polis..kerana menyelamat dan melindungi orang… kalau dbri rezeki sila hubungi sya..0166167464..sye berada di setiu..terengganu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.