free hit counter

Polis Diraja Malaysia (PDRM) – Terbuka 2016 / 2017

by admin on November 22, 2015

Polis Diraja Malaysia (PDRM) sepanjang tahun menawarkan jawatan kosong untuk lelaki dan wanita yang berwarganegara Malaysia untuk memenuhi kekosongan jawatan PDRM yang sekian hari semakin memerlukan lebih ramai anggota. Jawatan kosong yang ditawarkan oleh PDRM seperti berikut :

1. Inspektor (Lelaki/Wanita)
2. Sarjan (Lelaki/Wanita)
3. Konstabel (Lelaki/Wanita)
4. Konstabel sokongan (Lelaki/Wanita)

Tarikh tutup permohonan : Terbuka 2016 / 2017
Lokasi : Seluruh Malaysia

Permohonan jawatan kosong di jabatan Polis Diraja Malaysia (PDRM) hanya secara online melalui laman web rasmi SPA Malaysia.

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut dan membuat permohonan secara online, sila klik pautan di bawah.

► Info penuh jawatan PDRM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


KLIK UNTUK IKLAN JAWATAN PENUH SEPANJANG MASA

Carian Jawatan Kosong :

{ 197 comments… read them below or add one }

Siti azura December 25, 2015 at 8:51 pm

Minat sangat nk jadi polis…

Reply

Siti azura December 25, 2015 at 8:53 pm

Bahagian sabah ada ke pgambilan polis…beaufort sabah…
Jika ada sy brminat sangat2…

Reply

priya December 26, 2015 at 1:38 am

Minat sangat jadi polis

Reply

Thaya July 15, 2016 at 11:49 pm

Saya pun amat minat menjadi polis tuan ..saya cuma tidak dapat gred dalam matapelajaran bm..

Reply

Star April 5, 2017 at 9:03 pm

This is the perfect way to break down this inoonmatifr.

Reply

logesanu December 26, 2015 at 2:48 pm

Saya loges minat sangat kerja polis

Reply

Kavitah December 26, 2015 at 10:35 pm

Macam mana nak isi borang

Reply

alynn mohamed December 26, 2015 at 11:46 pm

Assalam…sy ni minat sngat nk jadi polis tapi dh apply dkt spa xdpat pun, klau boleh ad rezeki nk jgk rasa berkhidmat dlm pdrm nie. .mudahan2 dpat in shaa Allah. .

Reply

charissa December 29, 2015 at 2:03 pm

maca mana nak isi borang..??

Reply

MOHD SYAHRAFIE BIN LAMSIN January 25, 2016 at 12:47 am

Sya mohd syahrafie bin lamsin
940822-12-5321
0168443557 wssp atau pun hubungi saja terus .
Sya berminat menjadi seorg polis .. Kalau d beri peluang utk d temuduga, sya bersedia, insyallah allah mempermudahkn nya .. Kita hnya merancang, tuhan menentukan. Ada rezeki dpt jdi polis .. Hehe ..

Reply

AHMAD SYAKIR FARHAN BIN ISMAIL February 1, 2016 at 3:16 pm

sya adalah peminat angota polis nk mencuba

Reply

Pressilla Anak Ambun February 21, 2016 at 11:26 am

Saya berminat menjadi polis . Harap-harap saya dipanggil untuk temu duga . :)) Saya area Sarawak , nom 0198467393 .

Reply

Mohd razali February 7, 2016 at 11:10 am

Mcm mne nk daftar ye..puas sye cri tmpat daftar tu..tp belum jmpa lg..sye mmang mnat nk jd polis ni..sye bdak sarawak..ape2 pn ni nombor sye..01125005543

Reply

Azreen October 11, 2016 at 2:01 pm

Assalamualikum. Saya amat meminati kerjaya dlm bidan polis dri kecil lagi. Saya ingin memohon tetapi tidak tahu bagaimana hendak memohon . Saya lepasan spm 2015 ingin melibatkan diri dengan kerjaya dlm bidan polis ini . Mohon jasa baik tuan puan tolong bntu saya . Ni nom saya 0179761889

Reply

Muhamad Shahfitri Bin Yahya February 18, 2016 at 3:16 pm

Sy Muhamad Shahfitri bin Yahya
tel : 0135991865
Email :shahfitri95@gmail.com

sy berminat untuk berkhidmat dlm pasukan PDRM.

Reply

siti nur hamizah binti zamri February 22, 2016 at 9:04 pm

sye berminat utk berhidmat dlm bidang PDRM

Reply

seng pei hua February 25, 2016 at 5:30 pm

hp no :01126331081 saya sangat berminat utk jadi seorang polis

Reply

lee poh lan February 25, 2016 at 5:33 pm

hp no: 0182426069 sgt berminat jadi seorang polis

Reply

seng pei hua February 26, 2016 at 10:19 am

hp ;01126331081 saya berminat utk nak jadi seorang polis

Reply

Zarul elzani February 29, 2016 at 5:18 pm

Tgh memohon jawatan polis diraja Malaysia negeri perak.

Reply

Zarul elzani February 29, 2016 at 5:18 pm

Tgh memohon jawatan polis diraja Malaysia negeri perak.
017-5083909
017-5117249

Reply

fazilah mohamed sikandar March 5, 2016 at 6:38 pm

Saya nk tau syarat2 nk menjadi anggota polis peringkat bawahan….untuk anak saya yg baru lepas spm…dia minat sgt nk kja polis…tp…result spm dia x bpa elok…thanks…

Reply

Erik Bin Lingcorn June 19, 2016 at 11:48 pm

spm kena kredit minimum c

Reply

Muhamad qoyyu March 10, 2016 at 12:42 am

Salam admin..nk ty la..ape syarat2 utk jd anggta polis ?dan skrang sy msih lg berkhidmat dalam tentera dah 9tahun..sy ingin memenuhi jgk cita2 sy dr kecik.
Sy memerlukan sesorg utk jelaskn mcmne nk apply polis ni drpda atm..
Terima kasih.

Reply

Zarul elzani March 10, 2016 at 11:11 pm

Saya baru lagi nak apply jabatan polis diraja Malaysia. Lom panggilan 🙂

Reply

NERSIUS GADIHIS March 23, 2016 at 2:02 am

Salam hormat
Mohon inform jika ada temuduga polis di zon sabah

Reply

MOHD MURIDAN BIN ABD RAZAK March 28, 2016 at 12:27 pm

Assalamualaikum tuan.puan..
Saya nak mohon kerja PDRM bila ada temuduga di JOHOR BAHRU
sila coll..0178423148
Terima kasih

Reply

Cecelia Ank saig March 30, 2016 at 2:40 pm

Saya sngat berminat sekiranya masih ada pulang untk saya hubungi:01114096719
Terima kasih.

Reply

MOHD ARDILI March 31, 2016 at 8:25 pm

infom saya..sedia berhdmat untuk ngara dan msyarakat..jika ada tmuduga polis ..wasap 0138926825

Reply

Nor Amirah April 3, 2016 at 12:26 pm

Saya berminat sangat2 nak berkhidmat dalam polis diraja malaysia sejak dari zaman sekolah…jika diberi peluang saya tidak akan melepaskannya

Reply

rahman bin ismail April 3, 2016 at 2:20 pm

saya Rahman Ismail dr miri berminat nak menyertai sspdrm..jika ada kekosongan Dan memerlukan pegawai bolehlah hubungi saya di no 0168991263

Reply

Fera Binti Jahamin April 9, 2016 at 8:03 pm

Saya sngt brmnt utk brkhidmat dibwh pdrm..dn kluarga sa sngt mnggalakkn sa utk brkhidmat sbgai polis..Jika sa d beri peluang ini sa akn brusaha brsungguh sungguh dn tdk akn mnsia-sia kn peluang ini..Jika ada pngambilan pdrm boleh email sa d ~ferajahamin@gmail.com~

Reply

Norfizah binti muhamad May 25, 2016 at 11:11 am

Sy minat sngt nk jadi polis dari dulu sy harab dapat la kali ni…

Reply

mohd al faizal bin abdul razak. May 29, 2016 at 5:28 pm

Bahagian polis yang saya meminati ialah polis vat 69 unit polis hutan saya sudah cuba untuk memohon bidang tersebut tapi ia tidak berhasil malahan lawatan saya ke KEM POLIS BATALIAN 3 di bidur gagal jadi saya akan cuba untuk sesi 2017 saya harap berkat usaha untuk menjadi anggota polis berjaya inshaallah.

Reply

syarirah amira binti abdullah June 2, 2016 at 5:54 pm

saya syarirah amira binti abdullah dri baling kedah’berminat dgn polis.. no 0194235362 dan 0194047885

Reply

Bawani karunagaran June 6, 2016 at 3:33 pm

I berminat nak jadi polis…tetapi I tak tahu nak apply…..
Please help me. … Its my number 01111785056

Reply

MUHAMMAD SAIFUL BIN TAJUDIN June 6, 2016 at 6:14 pm

Saya minat mnjadi angota polis .kalau ad temuduga sila hubungi saya 01126521687

Reply

Glanny Dewin June 6, 2016 at 9:55 pm

Saya Glanny Dewin bersedia untuk menyertai pasukan polis diraja malaysia. Contact: 01133818922

Reply

Buffy April 5, 2017 at 9:15 pm

Thinking like that is really impvissere

Reply

mohd syahrir bin samsudin June 7, 2016 at 4:42 am

minat nk jd polis

Reply

NURUL ATIKAH BINTI ZULKIFLI June 7, 2016 at 4:58 am

Saya sangat meminati bidang polis. sudah lama saya tunggu pangilan. tetapi tidak ada langsung pangilan di spa. tolong sgt saya amat meminati. saya baru abis diploma.

Reply

JOHONI MANGIPA June 7, 2016 at 7:41 am

Saya johoni mangipa no kp 921117125023 berasal dri pitas sabah … hubungi saya di nombor 01129986870

Reply

Mohd Adip b Jamel June 7, 2016 at 1:58 pm

Sy seperti nama diatas sedia direkrut sebagai salah seorang anggota polis PDRM pada bila bila masa dan no contact saya 017 2913101

Reply

Avyner Ita anak unji June 7, 2016 at 2:57 pm

Saya AVYNER ITA ANAK UNJI 960902-13-5069
berminat nak sangat menyertai sbgai pegawai polis diraja
Macam nak isi pelantikan ini secara online ataupun temuduga
Sila maklum kepada saya 0194866164

Reply

Amirul sakri June 7, 2016 at 8:28 pm

Saya ingin mencapai hajat mat ayah saya

Reply

mohamad redzuan bin izani June 7, 2016 at 9:09 pm

Saya sngat berbinat untuk menjadi agotab PDRM jika ad temuduka hubungi sya.01137565097

Reply

sim June 7, 2016 at 10:12 pm

sy berminat menjadi anggota polis.tetapi sy masih sekolah di politeknik mukah .pm sy jika diterima untuk temu duga 0135737066

Reply

syazwan June 9, 2016 at 1:08 am

saya ingin menjadi salah satu dari anggota PDRM kerana saya berminat…

Reply

NURULSHAFIQAH SHAHRI June 9, 2016 at 8:03 am

Assalammualaikum..Saya Nurulshafiqah binti shahri berminat untuk menyertai dan menjadi salah seorang aggota polis . Email saya di nurulshafiqah@yahoo.com , hp no 0196515302 atau ws 01116149425 .Peluang yg diberi amat saya hargai…Terima kasih.

Reply

firdaus June 9, 2016 at 8:45 am

Assalamaualaikum.saya firdaus bin jasmi berminat untuk menyertai anggota pdrm 0192223295 and ws 0176799362..Emaill saya firdausipi199703@gmail.com..peluang yang diberi amat dihargai..terima kasih

Reply

Mind Syafik Nazri Bin Jamain June 10, 2016 at 12:24 am

Assalamualaikum, saya mohd syafik nazri bin jamain dari sibu,sarawak berminat sangat nak jadi polis tp saya tidak mengambil spm hanya mengambil sijil kemahiran malaysia vokasional subject. Kalau diberi peluang saya nak dtg me temuduga.sila inform dekat saya no.up. saya 01125066405/0168624254 dan emel saya hafiqjamain@gmail.com

Reply

NUR DAHLIA BUNTI SHAHRI June 10, 2016 at 11:10 am

Assalammualaikum..Saya Nur dahlia binti shahri berminat untuk menyertai dan menjadi salah seorang aggota polis . Email saya di nurulshafiqah@yahoo.com , hp no 0196515302 atau ws 01116149425 .Peluang yg diberi amat saya hargai…Terima kasih.

Reply

NUR DAHLIA BINTI SHAHRI June 10, 2016 at 11:16 am

Assalammualaikum..Saya NUR DAHLIA binti shahri berminat untuk menyertai dan menjadi salah seorang aggota polis . Email saya di nurulshafiqah@yahoo.com , hp no 0196840017 atau ws 0163910498 .Peluang yg diberi amat saya hargai…Terima kasih.

Reply

Stewert Anak Benet June 10, 2016 at 4:54 pm

Sejak dari bangku sekolah lagi saya berminat untuk memasuki PDRM. Saya sangat berterima kasih seandainya diberi peluang. Ni no whtsapp saya 0138406760 .

Reply

Mustaffa Munawwar June 11, 2016 at 1:50 pm

Ingin memohon sebagai Jawatan Inspektor Polis

Reply

al-hisam June 13, 2016 at 4:12 pm

Saya berminat

Reply

al-hisam June 13, 2016 at 4:15 pm

Says berminat menjadi sesorang polis mcm mna nak daftar??….
ni nbr sya :0168043466

Reply

al-hisam June 13, 2016 at 4:18 pm

Nbr ni yang btl 0168403466

Reply

sujitra June 14, 2016 at 9:44 pm

sujitra a/p jayakumar
19
Saya minat kerja polis
Fon.Nom 01126541842

Reply

Siti Mastura Bt Arbain June 14, 2016 at 10:19 pm

SITI MASTURA BT ARBAIN
DIV 3 LADANG NIGEL GARDNER
45600 BATANG BERJUNTAI
SELANGOR
Assalamuallaikum….. Saya ingin bertanyakan ttg PDRM ni….. saya nk sagt jadi Polis….. lagi pun bapa saya seorg Polis bantuan di pendalaman Estet ni…. tapi bapa saya hanya meMaliki berapa shj dalm sebulan….. saya tidak mampu melihat bapa bekerje dgn gaji sekecil itu…… En.. Pn…. Kalau ada kekosongn PDRM ini…. saya ingin melihat sejauh mne kemampuan saya…. sebagai anggota polis PDRM….. saya tahu ramai yg inginkanya….. saya betul2 menginginkannya….. Lagi pon saya baru lepas habis PLKN…… Dgn sijil mungkin bleh saya menyertainya….. jikalau ada sebrg kekosongan PDRM…. Hubungi saya 0163618551…..

Reply

Siti Mastura Bt Arbain June 14, 2016 at 10:29 pm

Jikalau ada kekosongn PDRM ni e-meil saya masturamarsya@gmail. com.

Reply

Arnold yudin June 15, 2016 at 9:10 am

saya sagat2 minat menjadi polis . kalau ada temuduga atauu panggilan .. nii on HP sa .. 0138595844

Reply

Arnold yudin June 15, 2016 at 10:25 pm

Salam hormat .. sa seorng yg berminat dan bekerja sama degan angota pdrm ..pm sa kalau ada panggilan atau temuduga terbuka .. 0138595844 .. ekaun .gomputagompika7@gmail.com

Reply

meor muhamad firdaus bin meor ahmad nasib June 18, 2016 at 7:23 am

sy meor muhamad firdaus bin meor ahmad nasib
kelulusan smp
sy mint sngat2 polis ni

Reply

Nurul Amira Mohd Nasir June 18, 2016 at 1:09 pm

Ayah saya nak sangat saya jadi anggota polis . Saya harap saya dapat capaikan impian dia . Insya Allah kalau ada rezeki saya , saya bersyukur sangat

Reply

Nurulhikma Binti Suton June 19, 2016 at 4:49 pm

Saya memang sangat berminat utk menjadi warga pdrm.Dibangku sekolah menengah saya menertai kelab kadet polis. Tambahan pula, ayah saya memang nak sangat & menggalakkan saya untuk menganggotai pdrm.

Reply

MOHD.HAPIS BIN TAMSUN June 22, 2016 at 9:04 am

asalamualikum,,,sya brminat ingin mnjadi pdrm sjak kecil lagi..
soo..klau ada penggambilan@temuduga d bhagian sabah hubungi laa sya..
No. 0128300924..
sya berharap sgat dpat pekerjaan ini..

Reply

sasi dharan June 26, 2016 at 3:04 am

Hai salam sejahtera.
name sasidharan al peumal
ic 830731-07-5683
Age 32
Asal penang (now staying in kl)
Saya kerja sebagai anggota sp
( sukarelawan polis ) SP87— (sorry)
di balai kepong,pada tahun 2014..
saya ingin mula kerja saya sebagai aggota tetap..
Terima kasih tuan dan puan..
Tel 01131958247

Reply

siti noridayu bt zulkifli June 27, 2016 at 12:16 pm

Macam mana nak isi borang? Saya minat sangat nak jadi polis. Kalau dapat polis nie saya bolehlah tolong keluarga saya.

Reply

siti noridayu bt zulkifli June 27, 2016 at 12:18 pm

Kalau ada rezeki saya, bolehlah hubungi no saya nie 0166358002.

Reply

SATANANDAN SAGADEVAN June 29, 2016 at 9:15 pm

SAYA SANGAT BERMINAT UNTUK MENYERTAI PDRM.SAYA SANGAT BERMINAT UNTUK MENYERTAI MANA-MANA BAHAGIAN DALAM POLIS. MEMANG SAYA SANGAT MINAT DARI KECIL.JIKA ADA KEKOSONGAN BOLEH HUBUNGI SAYA.
NAMA: SATANANDAN SAGADEVAN
NO KP: 970421-10-6557
ALAMAT: NO 32 JALAN INDAH 1/24 TAMAN UNIVERSITI INDAH 43300 SERI KEMBANGAN SELANGOR
NO TEL: 0149223834 / 01133507178
175CM
60KG

Reply

mohd shahrul shah bin awang nong June 29, 2016 at 11:35 pm

sy berminat untuk menjadi pdrm dan nk membantu keluarga
nie no sy;0109182752

Reply

muhAmad shahrul shah bie awang nong June 30, 2016 at 12:16 am

sy sangat berminat untuk menyertai pdrm ini
dan untuk membantu keluarga sy kalau sy dapat kerje
nie sy akan bersunguh2 tegas dan adil
;no ic 941229065529
alamat rumah:kampung belakang quartes resort taman negara pahang
jerantut 27000 darul makmur
no h/p:0109182752

Reply

celestina sapri June 30, 2016 at 9:42 am

Berminat sgt..tpi x pnh pn d bgi pluang intv..pdhal lma isi spa tu….

Reply

Nur azira bt atan July 1, 2016 at 11:23 am

Berminat sangat nk jadi polis..dri tgktn 1sampai skrg impian tu xpernah hilng.area besut terengganu

Reply

NOR HAPIS BIN ABDULLAH July 1, 2016 at 10:10 pm

SAYA NOR HAPIS BIN ABDULLAH INGIN MEMOHON PDRM
TAHUN 2017 INGIN BERKERJA SAMA UNTUK MEMBANTU
KELUARGA DAN UNTUK BERTUGAS DAN BERHEMAH UNTUK NEGARA
IC:940309065823
alamat rumah:kampung deli kuala tahan 27000 jerantut pahang darul makmur

Reply

MUHAMAD SHAHRUL SHAH BIN AWANG NONG July 1, 2016 at 10:18 pm

saya muhammad shahrul shah bin awang nong
ingin memohon pdrm untuk tahun 2017.kerana saya
ingin membantu keluarga dan masyarakat dalam kesusahan.
no kad pengenalan 941229-06-5529.
alamat kampung belakang quarters resort taman negara
kuala tahan 27000 jerantut pahang darul makmur.
no h/p 0109182752

Reply

Roy Donaven Jee July 2, 2016 at 8:07 pm

Saya Roy Donaven Jee
Berminat untuk mnjadi anggota PDRM
Berhrap dpat dipilih sbgai anggota PDRM
No-01127868292

Reply

Mohd Anwar bin Bidin July 4, 2016 at 11:47 am

Assalamualaikum salam sejahtera. Saya sangat berminat untuk menjadi sebahagian daripada team pdrm. Sudah 4 tahun saya memohon tetapi tidak mendapat sebarang panggilan daripada SPA. Saya memiliki ijazah sains sukan daripada Universiti Malaysia Sabah. Saya harap pihak tuan khasnya dan pdrm amnya dapat mempertimbangkan hasrat dan cita cita saya. Apapun rezeki itu dari Allah.
174cm
75kg.

Reply

Bellean Nyangau Anak Isa July 7, 2016 at 10:37 am

Saya sangat beminat dalam anggota polis..ini lah cita2 saya..jika ada kekosongan sila hubungi saya..0127328572..

Reply

Thaya July 15, 2016 at 11:59 pm

Saya thayaparan A/L Gobi..IC:970803025699.. nom fon:01133113271..whatsapp:0164898507..umur :19…saya amat minat untuk menjadi pegawai polis..

Reply

Rocky kendawang July 17, 2016 at 9:40 am

saya sangat berminat umtuk menjadi sebahagian anggota polis .. mnjadi anggota polis adalah cita cita saya sejak kecil lagi … jika ada kekosongan tolong hubungi saya ..0194389251.. negeri sarawak ..

Reply

Nur azeian bt zailani July 17, 2016 at 6:08 pm

saya nak sangat jadi anggota polis. Boleh bagi info klau ada kekosongan . 0138435831

Reply

Nur azeian bt zailani July 17, 2016 at 6:20 pm

sebelum ini saya pernah menyertai kem PLKN di similaju bintulu saya berharap dengan sijil ini saya mendapat perkerjaan sebagai anggota polis saya berharap sangat dan memohon mendapat perkerjaan ini.

Reply

syukri b jaafar July 19, 2016 at 8:43 pm

Nak isi borang mcm mne

Reply

Mohd Zulhafiz July 20, 2016 at 2:46 pm

Saya teringin sngt2.. nk jdi polis. Nk mncgah jnyah yg brluasa di negara kita…..

Reply

Mohd Zulhafiz July 20, 2016 at 2:50 pm

Mohd zolhafis bin Abu Kasim
921216025095
0136426693..
Saya pernah aktif dalam askar wataniah.. skrg dh faktor
Ingin mencuba dlm bidang kepolisan plk..

Reply

MUHAMAD FIRDAUS BIN SABRI July 23, 2016 at 10:24 pm

Assalamualaikum,saya berminat untuk bertugas sebagai anggota polis,saya mengharab sangt saya dipilih menjadi anggota….

Reply

mohd rauf bin kadjukan July 24, 2016 at 1:17 pm

Sya ingin mnjadi polis.

Reply

mohd rauf bin kadjukan July 24, 2016 at 1:19 pm

Sya ingin mnjadi polis..01133223966

Reply

mohd rauf bin kadjukan July 24, 2016 at 1:23 pm

Sya. Mohd rauf bn ladjukan…ic no.. 920313-12-6213
Dan sya nk ingain msk mnjadi polis.01133223966

Reply

Nurul Syahkina binti syamsyah August 3, 2016 at 10:58 pm

saya nak cuba nasib jadi pdrm 🙂 please approve me
no hp 01131634964

Reply

NORHAZLIN BINTI RADUAN August 4, 2016 at 3:21 pm

SAYA BERMINAT

Reply

Jorwind Jimat August 5, 2016 at 11:19 am

Jika nasib saya dilahirkan sbg seorang polis..
Saya akan jalankan tanggungjawab sbg seorang
polis sebaiknya…Jika saya diberi peluang oleh PDRM

Reply

Jorwind Jimat August 5, 2016 at 11:21 am

No Hp:0168995810

Reply

Fatimah Jamil August 6, 2016 at 3:02 pm

Saya sangat berminat dengan pekerjaan ini. Sila berikan saya peluang untuk menghadiri temuduga tersebut.

Reply

Florence binti jimmy August 6, 2016 at 9:00 pm

Tumpang tanya…surat tawaran kemasukan kadet inspektor siri 2/2016 sdh di edarkn? Bila pelatih akan masuk training ya?

Reply

MOHAMAD HAFIS BIN HAMIDUN January 21, 2017 at 12:26 am

Saya amat berminat menjadi seorang anggota PDRM.Jika diberi peluang saya tidak akan sia siakan dan berharap sangat 0122297614

Reply

Arish Ganaa August 14, 2016 at 3:06 pm

Saya minat utk kerja Polis masalahnya ialah bila selepas saya daftar i tekan submit ia tunjuk MY ID telah wujud maksudnya apa…Terima Kasih..

Reply

logeswaran a/l arumugam August 21, 2016 at 12:47 am

Saya ingin menjadi polis…..0149228619

Reply

Arivalagan jegenathan August 21, 2016 at 12:30 pm

Saya sangat berminat dengan pekerjaan ini.sila berikan saya peluang untuk menghadiri temuduga tersebut

Reply

Arivalagan jegenathan August 21, 2016 at 12:31 pm

Arivalagan 0143188165 / +6598127336

Reply

Muhamad Nazmi B Azizan August 23, 2016 at 12:32 pm

Assalamualaikum / Salam Sejahtera

Saya merupakan graduan universiti di Malaysia. Apakah kriteria-kriteria yang diperlukan oleh PDRM untuk melantik seorang Inspektor lelaki yang baru? Laman SPA adalah hanya satu media dimana saya memohon jawatan sebagai Inspektor. Mohon jasa baik tuan/puan untuk berkongsi jika terdapat media lain yang boleh untuk saya memohon jawatan sebagai Inspektor ini. Sekian terima kasih.

Reply

Muhamad Nazmi B Azizan August 23, 2016 at 12:33 pm

I can be contacted at:
muhamad.nazmi.azizan@gmail.com

Reply

dira September 4, 2016 at 3:13 am

Assalamualaikum.wbt sy nur nadira .. dulu semasa skolah menengah dari form 2/5 aktif dalam bruniform polis. Minat dtg Mgkin dri kturunan bruniform. Sy sngt berminat. Sy apply dri spm xdpt. Sehingga masuk Kolej. Sy nak aktifkn semula tp dkt Kolej tidak dsediakan bruniform utk polis..apa pun kwad sy join dan menjadi leader. Masih menanti. Baru habis dip kaunseling dan sdang mengambil degree psikologi dgn target utk mhon polis.. mohon jasa baik tuan/puan mempertimbangkn dan sgla pertolongan amat la dhargai. . Sgala mklum blas .. email acaidhra8@gmail.com. sekian. Trima ksh.

Reply

Nor suriati binti osman September 4, 2016 at 3:09 pm

saya berminat hendak memohon pekerjaan ini, sila hubungi saya 0168992724. smoga di pertimbangkan permohonan saya. terimak kasih

Reply

Moses jau ivong Mos September 6, 2016 at 10:29 am

Saya Moses jau ivong dari sarawak berbangsa kayan
Saya sangat berminat untuk menjadi aggota polis dan untuk menjaga keamanan nagara Malaysia yang saya cintai. Saya orang pendarapam. Saya teringat sangat menjadi seorang yang beramanah.saya harap mempertimbang. Sekian

Reply

Moses jau ivong Mos September 6, 2016 at 10:56 am

Saya Moses jau ivong dari sarawak berbangsa kayan
Saya sangat berminat menjadi sebahagian aggota polis di raja Malaysia dan untuk menjaga keamanan nagara Malaysia yang saya cintai. Saya orang pendalaman. Saya teringat sangat menjadi seorang beramanah dan bertanggungjawab.

Reply

AHMAD DZULFIQAR BIN MOHAMAD @ YAHYA September 7, 2016 at 3:12 pm

Assalamualaikum.. saya dzulfiqar dari Kelantan. Untuk pengetahuan maklum saya sudah daftar untuk SSO tetapi masih belum dapat diaktifkan.. saya memang sangat berminat dalan bidan polis ini.. saya telah masuk beberapa pertandingan di kebangsaan dan negeri, dan semuanye saya mendapat johan untuk wakil Kelantan.. Lepasan saya STPM ..saya berharap pihak Tuan/Puan dapat membantu..
no. fon saya 0199979526 / 01125525324

Reply

norfarellin izzati bt abdul rahman September 9, 2016 at 6:25 pm

saya sangat berminat dengan berpakain uniform dan tugasannya #0172370992

Reply

ROBINSON BIN LIN YEI September 10, 2016 at 6:17 am

Saya sangat berminat untuk berkhidmat dalam pdrm .jika ada pengambilan di miri srwk,boleh hbungi saya di nmbor 01125112501 .sebab susah untuk sesetengah pemohon memohon mengunakan online .saya harap saya diberi peluang untuk berkhidmat dlm pdrm malaysia .terima kasih.

Reply

Mina azizi October 8, 2016 at 7:56 am

Saya amat meminati pdrm dan pernah menyertai kadet polis dari bangku sekolah lagi.

Reply

MOHAMAD SAFUAN BIN SUKRI October 10, 2016 at 12:34 am

SAYA MOHAMD SAFUAN BIN SUKRI..BERUMUR 23 TAHUN DAN BERASAL DARI JOHOR..SAYA MEMPUNYAI KELAYAKAN SAMPAI STPM..SAYA AMAT BERMINAT UNTUK MENGGOTAI PASUKAN POLIS MALAYSIA JIKA DIBERI PELUANG SAYA AKAN BUKTIKAN KEBOLEHAN SAYA DALAM KERJAYA SAYA..0197806699

Reply

herejon jonting October 11, 2016 at 12:18 am

saya nak sangat jadi anggota polis,kelayakan SPM,kalau ada kekosongan pm saya 0138575467

Reply

mek.yeng October 11, 2016 at 2:04 pm

Saya amat berminat utk mnjadi anggota polis . Saya lepasan spm 2015 . Hubungi saya jika ada kekosongan 0179761889

Reply

herveen October 17, 2016 at 2:13 am

Hallow encik…saya herveen…Saya sangat berminat menjadi polis..pls pm me:016-6697305 tq. *174 cm *70kg

Reply

Cassandra April 5, 2017 at 9:12 pm

I came, I read this article, I corudeneq.

Reply

SITI ADAWIAH BT SAIMI October 18, 2016 at 5:53 pm

assalamualaikum..tuan atau puan…saya berharap tuan atau puan menghubungi saya ke nombor 0175095964…atau email saya siti adawiah86@gmail.com…saya amat meminati untuk berkhidmat dalam jawatan pdrm..terima kasih…

Reply

gambala pulutan October 25, 2016 at 4:47 pm

sy gambala pulutan.dri sabah..bmnat sgt mw jd polis.tp tk tw nk wt mcmna uda..lw
ad tmduga kol nber sy ne 01129810290

Reply

mohd azizol October 26, 2016 at 3:56 am

Saya minat nak isi borang tapi tak jumpa nak isi kat on9 ni kelebihan saya dalam bahasa Inggeris dan cina

Reply

Sopna Nair November 1, 2016 at 9:38 pm

Saya amat berminat untuk menjadi seorang pegawai polis yang berani menghadapi cabaran.Pertama skali saya nak membuat tindakan atas bapa saya.

Reply

Rooban November 3, 2016 at 4:24 pm

I want to be a police how can i get a chance pls help me…

Reply

mohamad harfizi bin mohamad sofian November 16, 2016 at 3:22 pm

Saya berminat untuk menyertai angota polis (pdrm)

Reply

Siti Hajar a.malek November 20, 2016 at 9:06 pm

Pening sy cari tmpt nk mohon polis ni tp jumpe²

Reply

Inspector Khoo November 23, 2016 at 9:47 am

Siapa minak nak jadi anggota polis Malaysia pergi laman web http://www.rmp.gov.my yang akan dapat info untuk polis dan intake.

Reply

Insp. Khoo November 23, 2016 at 9:49 am

Siapa minak nak jadi anggota polis Malaysia pergi laman web http://www.rmp.gov.my yang akan dapat info untuk polis dan intake.

Reply

Insp. Khoo November 23, 2016 at 9:54 am

Siapa minat nak jadi anggota polis Malaysia pergi laman web http://www.rmp.gov.my yang akan dapat banyak info untuk polis dan intake.

Reply

roziana November 23, 2016 at 10:11 am

isi borang di dalam spa 8 looooo…….

Reply

roziana November 23, 2016 at 10:39 am

kalau ada minat sahaja tidak cukup perlu keputusan peperiksaan yang baik
untuk jawatan insp sahaja mahukan degree
untuk jawatan sarjan mahukan diploma
konstabel spm
mesti cukup syarat2

Reply

MOHD YUSRI BIN EBON December 2, 2016 at 9:28 am

Saya berminat menjadi polis dari kecil lagi,pakaian seragam dan menjamin masa depan saya,klo diberi pluang saya menjalan tanggungjawab dan berbakti negara saya,pernah bermohon berkali2x saya x berputus asa,sekarang saya masih menunggu keputusan traininig polis konstabel sokongan lelaki dlm tahun 2016 ini,saya harap di pilih dan dipilih..saya berminat sangat jadi polis,tunggu di panggil training jee,terima kasih..

Reply

cecelia anan December 5, 2016 at 2:48 pm

Saya berminat nak menjadi konstebal.. macam nak nak isi melalui online???? Kalau ada temuduga boleh tak whatsapp no sya 01112135092

Reply

muhamad al shahrihar bin umar December 5, 2016 at 3:00 pm

Saya memang berminat sangat nak jadik polis dari kecik tapi saya tak ada pelajaran Rasa nye saya boleh mohon tak jadik polis
Wss:0107113484

Reply

SITI ZUANABILA BINTI DZULKARNAIN December 5, 2016 at 8:36 pm

Syaa berminat untuk jadi seorang pegawai polis sejak dari bangku sekolah lagi. kerana dari kecil lagi saya diajar untuk berdikari dan tidak bergantung harap orang lain. Dan pada saya polis ini mendidik kita supaya berdisiplin, berdikari, dan yang paling penting mendidik kita menjadi seorang insan yang tidak takut dengan apa sahaja yang bakal mendatang demi mempertahankan negara tercinta.

Reply

nur ain binti kamarudin December 6, 2016 at 7:24 pm

Saya suka sangat untuk menjadi polis smpa saya cita-cita menjadi polis

Reply

shahrul azli bin a.aziz December 7, 2016 at 3:52 pm

mcm mana nk isi kekosongn jwatan pdrm

Reply

Melvina April 5, 2017 at 9:32 pm

Woot, I will centrialy put this to good use!

Reply

Azley Nain December 7, 2016 at 12:56 pm

Dari zaman di bangku sekolah lagi saya sangat berminat dan mahu berhikdmat menjadi sebagai angota polis.saya berseru apa yang harus saya laku kan dan kelayakaan seperti apa kah supaya cita2 saya menjadi angota polis tercapai.saya dahului dengan ucapan terima kasih.

Reply

FRANCIS LIM December 7, 2016 at 2:56 pm

Saya berminat menjadi pegawai polis. Saya telah memohon jawatan inspektor dalam spa8 pada bila February 2016. Saya ingin tahu bila akan bermula pengambilan inspektor dalam tahun 2J017?

Reply

nicholas kalom December 7, 2016 at 3:49 pm

info sy tuan klau ada terbuka konstabel pdrm.. . .

Reply

Nur arina binti omar December 7, 2016 at 4:55 pm

Saya sangt bermint jadi seorng polis… 01136083001

Reply

Muhammad aminuddin bin abdul rahim December 8, 2016 at 10:33 am

Salam sejahtera..bila temuduga terbuka pdrm untuk 2017? Terima laaoh

Reply

Anita December 17, 2016 at 8:25 pm

sya amat berminat menjadi seorang angota polis ,klau sya dberi peluang menjadi seorang angota polis sya akan menjalan tugas dengan baik, sejak kecik lagi hingga sekarang cita2 msih lgi tertanam dihati , yg peting jujur menjalan tugas sebagai angota polis dan menjadi insan yg tdk takut dan gentar demi mempertahankan negara yg tercinta , nsya allah klu ada rezeki .

Reply

KHAIRUL ANWAR BIN JAMALUDIN December 18, 2016 at 7:33 pm

saya berminat hendak menjadi polis ..
kelulusan PMR dan sijil tamat pengajian di SEKOLAH HENRY GURNEY TELOK MAS MELAKA ..
KHAIRUL ANWAR BIN JAMALUDIN
951101-14-5289
017-2578407

Reply

Logenthiran December 23, 2016 at 12:50 am

Salam cik…srkng sy bekerja sebagai sukarelawan polis…keputusan pmr baik…spm tidak baik…sebab sy belajar sekolah vokasional..dia penting kan untuk kemahiran sahaja…sy minat nk menjadi polis…sy nk minta konstable sokongan blh…01136789904

Reply

SUGGANYA A/P SUBRAMANIAM December 25, 2016 at 1:55 am

SALAM SEJAHTERA TUAN/PUAN
saya amat minat nak menjadi seorg aggota polis sejak kecil lagi……….
saya dah mohon spa tapi tak ada panggilan utk temuduga…
harap permohonan saya dipertimbangkan……..
kalau ada temuduga terbuka atau pun temuduga polis konstabel tlg bagitahu saya melalui e-mail…terima kasih…

Reply

Shahrul nazmie December 26, 2016 at 2:28 pm

Salam, saya ingin jadi anggota polis! Lau ad peluang untuk saya tolonglah hubungi saya no:0139886320

Reply

DURGA DEVI December 30, 2016 at 10:04 am

saya berminat hendak memohon pekerjaan ini, sila hubungi saya 0143230208. smoga di pertimbangkan permohonan saya. terima kasih…

Reply

alester singgai January 8, 2017 at 8:43 am

SAYA , ALESTER SINGGAI ANAK JEFFREY .ingin memohon di
mana- mana jawatan awam tapi belum ada peluang . saya berharap bagi pihak tuan yg di hormati agar dapat menberi saya peluang ini
untuk berkhimat demi negara . UJIAN SAYA PADA TAHUN 2015 YANG LEPAS 7A . CUMA ENGLISH SAYA DAPAT D NO TEL 0138129477

Reply

Rossmaizat January 9, 2017 at 5:30 pm

Assalamulaikum Encik/Puan…skrng syo kerja biasa-biasa jeea…syo minat polis dri from 2 lg..mcn mne nk memohon jwtan konstable sokongan nea Encik/Puan ??…temuduga terbuka bile Encik/Puan ??adainye syo dapat menjadi anggota polis nea tujuan utama syo nk bantu keluarga…spm syo tak brpe baik…syo dlu bljar tknik SPMV..syo dlu bljar kemahiran ..Fokus kemahiran lh time tu…PMR syo sngat baik Encik/Puan … Syo nk memohon jwtan konstable sokongan… Klau ade temuduga terbuka Encik/Puan wshapp sy0 blh 0132576361…In Shaa Allah ade rezeki tak kemana.Semoga Encik/Puan setiasa dalam lindungan Allah..Amin Assalamulaikum

Reply

Nur fitrah January 9, 2017 at 6:35 pm

Salam..sye berminat dlm bidang polis dri kecil..sye harap dapat peluang..ni no fon sye 0139772537..

Reply

flora January 9, 2017 at 11:19 pm

Salamm….adik sy amt brminat utk mnyertai bidang polis …bgaimana kh utk memohon.??..sdh dftr & mohon dlm SPA …smpi skrg xde jwpn…mohon bntuan..bliau lpasan spm 2015..

Reply

Muhammad Zahid January 10, 2017 at 12:05 pm

Assalamualaikum, sy juga brminat untk mnjdi seorg polis, jika ad pluang sy juga mahu mnjdi seorg polis 0134933707

Reply

ALEXSON LODIN January 10, 2017 at 5:56 pm

SAYA SENGAT BERMINAT DALAM KERJA PDRM.SAYA RELLA BERKORBAN UNTUK NEGARA..(0138859440)

Reply

HJ ABDUL AZEEZ January 11, 2017 at 12:13 pm

SAYA SEORANG BEKAS ANGGOTA TENTERA UDARA DIRAJA MALAYSIA INGIN MOHON JAWATAN POLIS BANTUAN TEL NO:
019-2247512

Reply

syanizar January 13, 2017 at 12:01 am

Asalammulaikum, nak tanya apa kelayakan untuk jadi polis ne ar.. Kalau lepasn spm je boleh x .

Reply

NORSHARMIMIE FAZREN BINTI MOHAMED January 13, 2017 at 10:20 pm

sy berminat untuk berkhidmat dlm pasukan PDRM.

Reply

NORSHARMIMIE FAZREN BINTI MOHAMED January 13, 2017 at 10:22 pm

sy berminat untuk berkhidmat dlm pasukan PDRM…No 0199399934.

Reply

SHALINI A/P GOVINDARAJU January 16, 2017 at 3:28 pm

SELAMAT PETANG NAMA SAYA SHALINI A/P GOVINDARAJU BERASAL DARI PORT DICKSON NEGERI SEMBILAN.UMUR SAYA IALAH 23 TAHUN. SAYA BERMINAT UNTUK BERKERJA SEBAGAI POLIS BANTUAN. SAYA BARU SAHAJA TAMAT KHUSUS LATIHAN POLIS BANTUAN SELAMA 2 BULAN DI PULAPOL SEMARAK KL.

Reply

KESAVAN A/L THIRMALINGAM January 16, 2017 at 3:39 pm

SELAMAT PETANG NAMA SAYA KESAVAN A/L THIRMALINGAM BERASALA DARI PERAK IPOH.UMUR SAYA IALAH 23. SAYA BERMINAT UNTUK BERKERJA SABAGAI POLIS BANTUAN SAYA.SAYA BARU TAMAT LATOHAN POLIS BANTUAN DI PULAPOL KL SELAMA 2 BULAN.SEKARANG SAYA TENGAH MENCARI KERJA TETAPI SAYA DI DAPAT KERJA.SEBAB ITU SAYA MEMINTA BANTUAN DARI PIHAK ENCIK.KALAU ENCIK MEMBERI KERJA SAYA AKAN SETIA KEPADA KERJA SAYA DAN JUGA MAJIKAN SAYA.

Reply

SHALINI A/P GOVINDARAJU January 16, 2017 at 3:48 pm

SELAMAT PETANG ENCIK.NAMA SAYA SHALINI A/P GOVINDARAJU BERASAL DARI PORT DICKSON NEGERI SEMBILAN.UMUR SAYA 23.SAYA BERMINAT UNTUK BERKERJA SEBAGAI POLIS BANTUAN.SAYA BERU SAHAJA TAMAT KHUSUS LATIHAN POLIS BANTUAN DI PULAPOL SEMARAK KL SELAMA 2 BULAN.

Reply

Jayaseelan January 17, 2017 at 3:01 am

saya sedia berkhidmat.terima kasih.

Reply

BRANDON JIVIT February 7, 2017 at 8:53 pm

Saya Brandon Jivit berasal dari kota kinabalu sabah. Berumur 21tahun. Saya berminat untuk menjadi sebahagian anggota polis untuk berkhidmat kepada negara dan saya berharap permohonan saya dapat dipertimbangkan sekian terima kasih.
Email: Dannydavid.pbskdrafting@gmail.com
No Hp: 01131692154

Reply

mohd shafiq bin mohd safie February 15, 2017 at 10:08 pm

Saya berminat nak jadi badan beruniform seperti polis tapi saya sampai spm spm pon 1 je lulus… harap pihak tuan/puan dapat pertimbangkan saya punya alasan ini…saya dh isi SPA…Kalau ada apa2 call saya di nombor 01776777136 mohd shafiq

Reply

tomy anak garuda February 16, 2017 at 2:36 am

Saya ingin sangat menjadi anggota polis jika ada peluang untuk saya…harap tuan/puan pertimbangkan permintaan saya..tuan/puan bole call saya 01118964202 email- tomygaruda@gmail.com

Reply

tomy anak garuda February 16, 2017 at 2:47 am

Saya ingin menjadi anggota polis jika ada peluang untuk saya..umur 21 tahun..saya harap tuan/puan petimbangkan permintaan saya..terima kasih..
no tel-01118964202
email- tomygaruda@gmail.com,

Reply

Ellyiana Ezlyin February 18, 2017 at 10:11 pm

Sya nak jadi polis untuk mengubah hidup keluarga saya

Reply

Nur Diyana Binti Aris February 20, 2017 at 12:46 pm

berminat untuk menjadi anggota polis .
ada rezeki insyaallah .

Reply

bede brian robert February 21, 2017 at 1:23 pm

Saya berasal dari Tambunan Sabah..no.0128153969..ingin memohon jawatan konstabel atau polis bantuan.

Reply

Nur aishah bt abdullah February 22, 2017 at 8:09 pm

Saya brminat brtugas sbgai PDRM, sy asal cina… Andai dpt kje bole call sy 0135061731

Reply

zettyizzati March 9, 2017 at 12:05 am

sy minat sgt nk jd polis.tp malangnye da btahun2 isi spa8 x dpt2.umur makin meningkat..sedihnye..

Reply

Nursyahira March 9, 2017 at 10:19 pm

Askom,sya nie minat sngt2 untuk jdy seowg anggota polis,,klaw d bri ksmptan sya nk sngt insha’allah mdah2 an sya dpat

Reply

Azri Azizi March 10, 2017 at 8:58 pm

Assalamualaikum , sye mohon sngat harap tuan/puan dapat memberi prluang kpada sye untuk menyertai anggota polis,,,sjak dri kecil lagi sye ingin mnjadi seorang polis,,,sye brharap tuan/puan dpat menerima permohonan sye
Tel-0197954637
Emel-azriazizi044@gmail.com

Reply

muhd nur saiful March 16, 2017 at 1:40 am

assalamualaikum saya berminat ingin menyertai pasukan polis diraja.
mohon jasa tuan/puan dapat membantu saya mencapai impian saya
selama ini…

no fon:0175329096

Reply

NUR ATHIRAH HANUM BINTI AZIZ March 17, 2017 at 1:08 am

Assalamualaikum sir/madam…
Here,I am Nur Athirah Hanum BT Aziz want to
apply job of police..I’m really like to be a police one day..
I hope you can approve me to be a police even thought I’m
not good..

Please considered

Sincerely ,
(NUR ATHIRAH HANUM BT AZIZ)
980108-11-5034
Call/whatsapp:0182173862

Tq

Reply

pavithra alp thamilselvan March 24, 2017 at 11:35 am

Saya minat untuk menjadi anggota
polis

Reply

nazuratul farida April 3, 2017 at 1:54 pm

assalamualaikum tuan/puan saya disini berminat untuk menjadi anggota polis. Harap tuan/puan membantu saya mencapaikan impian saya ini. Boleh call saya 0136742559

Reply

Jasrizal April 7, 2017 at 9:21 am

Sy adalah seorang bekas tentera(tudm).jika ada peluang sy ingin brkhidmat sbagai anggota polis.dgn minat yg mndalam sy msh mahu brkhidmat utk negara.sgala respon dr tuan/puan amat sy hargai..
0193376425

Reply

Mohd Iqra April 11, 2017 at 11:29 am

Macam mana nak isi borang

Reply

Syed mohd aidil bukhari April 14, 2017 at 10:09 pm

Saye memang berminat sertai polis diraja malaysia.impian saye semenjak sekolah lagi….mohon pertimbangkan…ini nombor sye 0193962698

Reply

MUHD NURFITRI BIN NORDIN April 16, 2017 at 1:27 am

Saya berminat degan polis bantuan sekiranya ada kekosongan sila hubung saya di nomber 0169546733

Reply

Sharifah Nur Diana Binti Nazir April 16, 2017 at 1:49 pm

Saya amat berminat untuk menjadi anggota polis..harap pihak tuan memilih saya untuk menjadi salah seorang anggota..terima kasih.

Reply

MOHD YUSRIE April 16, 2017 at 2:53 pm

Assalamualaikum..saya juga sangat berminat berkhidmat dalam anggota polis. Jika di beri peluang saya akan lakukan yang terbaik, dan segala respon Tuan dan Puan Amat saya hargai. Terima Kasih.

Reply

Amiru hafizam April 20, 2017 at 9:31 am

Sya nk borang lpsan spm sya nk sngt jdi anggota polis 0173056920

Reply

Sujessine a/p selvakumar May 7, 2017 at 2:31 pm

Selamat petang
Saya juga sangat berminat berkhidmat dlm anggota polis… Jika di beri peluang untuk saya.. 01126540203 sekian terima kasih

Reply

Nurul adha binti gabra May 17, 2017 at 9:25 pm

Saya minat untuk menyertai polis PDRM

Reply

Nurul adha binti gabra May 17, 2017 at 9:28 pm

Saya minat untuk menyertai polis PDRM
No hp 0128445972 sekian

Reply

Nurul adha binti gabra May 17, 2017 at 9:33 pm

Assalmualikum saya minat dgn polis PDRM …sya juga telah tamat latihan sebagai latihan khidmat negara ..kalu boleh saya ingin menyertai pdrm jika d berikn sekian
No hp 0128445972

Reply

Kishenravivarma a/l letchumanan May 21, 2017 at 10:09 pm

990818065351
01110925643 wssp atau pun hubungi saja terus .
Sya berminat menjadi seorg polis ..sy seorang sport medicine Kalau d beri peluang utk d temuduga, sya bersedia, insyallah allah mempermudahkn nya .. Kita hnya merancang, tuhan menentukan. Ada rezeki dpt jdi polis ..

Reply

Ariff Afizul June 9, 2017 at 7:34 am

Assalamualaikum…saya sangat berminat untuk menjadi anggota polis…Sekarang saya adalah polis bantuan dan saya ingin sangat menjadi polis..no fon 017-969 0639

Reply

SANGGEETHA A/P RAVI CHANTHIRAN June 13, 2017 at 2:19 pm

Selamat sejahtera . Nama saya Sanggeetha A/P Ravi chanthiran.Saya sangat berminat untuk menjadi Polis PDRM. Saya pelajar pelepasan SPM.

Reply

Deepa June 15, 2017 at 12:18 pm

Berminat jadi polis tapi bm tiada kredit …umur dah 34 boleh ke apply lagi…

Reply

Uma a/p Renganathan July 2, 2017 at 10:48 pm

Saya berminat jadi polis saya SPM sdh pelajar
sy apply now pdrm polis

Reply

amira natasha(yaa) July 3, 2017 at 2:11 pm

saya amat berminat untuk menceburi dalam bidang polis (keanggotaan) . ini krana saya mempunyai semangat dan hasrat dalam diri untuk mempertahankan negara . saya mula meminati polis sejak di bangku sekolah lagi kerana menjadi polis adalah salah satu cita2 saya.. kerana minat yang mendalam saya telah menjadi sukarelawan PLKN pada tahun 2016 kerana perasaan ingin tahu sedikit tentang cara untuk memberikan khidmat kpd negara..saya sangat berharap saya terpilih untuk menjadi salah seorang anggota polis .. saya mempunyai sijil SPM .. dan saya ingin memohon sebagai konstabel . saya akan memberikan komitmen yang baik demi mencapai keamanan bandar ,negeri dan negara . harap pihak atasan memberi tumpuan .terima kasih 🙂

Reply

Safuad Bin Daud July 6, 2017 at 10:41 pm

Saya Safuad Bin Daud…nak jadi polis memang cita2 saya dari kcil lagi…kalau ada inform k…hp no: 0146735982

Reply

Esita jalius July 21, 2017 at 3:25 pm

Saya teringin nak jadi polis sebab dari kecil saya sangat suka melihat polis ketika bekerja.. 0146542896

Reply

Nicholas David August 5, 2017 at 9:40 pm

Saya Nicholas Anak David berasal dari Sarawak ingin sngat nk jadi polis.puas dah nak isi borang online tapi tak jumpa cara nk isi.kalau ada pengambilan trbuka tolong bgi info.sebab ini adalah cita2 yang saya minat sangat.minat sya bermula sejak saya mrngikuti kem pertandingan kawad kaki kadet polis antara zon.jika ada info psal pengambilan ni tolong wssap or kol saya.0198874739

Reply

Mohd Azdri Bin Kassim September 12, 2017 at 2:59 am

Saya mohd azdri bin kassim,berumur 20 tahun, saya sangat berminat dengan PDRM. Saya ingin menyertai PDRM.Sila hubungi; 01112503739.
Alamat; Kampung Jabi Mukim Jabi 06400 Pokok Sena Kedah D.A.
Terima Kasih.

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: